2012-05-14

Міністр Едуард Ставицький провів зустріч з Послом США в Україні

11 травня, відбулась зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Едуарда Ставицького з надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом.

Під час зустрічі Сторонами було обговорено питання співробітництва у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом США стосовно отримання ресурсів газу з нетрадиційних джерел.

Міністр повідомив про завершення конкурсів на укладання угод про розподіл вуглеводнів, що видобуватимуться в межах Олеської та Юзівської ділянок, а також висловив вдячність транснаціональним американським компаніям, які виявили інтерес до даних конкурсів. Зі свого боку Американська Сторона відзначила прозорість процедури проведення відбору компаній на укладання УРП.

Едуард Ставицький повідомив, що вже найближчим часом відбудеться засідання Міжвідомчої комісії на укладання УРП, під час якого буде оголошено умови конкурсів на ділянки Скіфську та Фороську, що знаходяться на глибоководному шельфі Чорного моря і займають по 12-15 тис. кв. км.

Міністр подякував американському дипломату за плідну співпрацю з Україною та висловив переконання в здійсненні подальших успішних проектів.

Міністерство екології та природних ресурсів України