2020-05-25

Міністерство енергетики та захисту довкілля буде розділене – Деніс Шмигаль

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України буде розділене на два профільних відомства. "Поділ міністерства і створення посади профільного міністра екології – це в порядку денному", – сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", при цьому підкресливши, що попереднє об'єднання міністерств не дало того очікуваного ефекту.

14 травня Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування прийняв рішення про необхідність поділу Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища на два самостійних міністерства і внесе відповідні рекомендації до уряду. 

Т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Богуславець «обіцяла сприяти процесу» (про це заявив на своїй сторінці у Фейсбук заступник голови профільного комітету Олександр Мариковський).

Екс-міністр відомства Олексій Оржель вважає недоцільним ліквідацію Мінекоенерго. На його думку, якщо об’єднане минулого року міністерство ліквідують, «значить нам не по дорозі з Європою та Європейською Зеленою Угодою».