2021-03-31

Міністерство енергетики РК і ЄБРР підписали меморандум про співпрацю

Міністерство енергетики Республіки Казахстан (РК) і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали Меморандум про взаєморозуміння про співробітництво в розробці і реалізації довгострокової стратегії розвитку секторів електроенергетичної та газової інфраструктури в Казахстані, повідомляє Trend з посиланням на міністерство.

Стратегію націлено на забезпечення вуглецевої нейтральності енергетичної та газової інфраструктури Казахстану до 2060 року, шляхом введення поетапних цілей і дій в уже існуючі політику та нормативні положення в області клімату та енергетики.

Меморандум описує рамки співробітництва та закладає основу для розвитку надійного шляху досягнення вуглецевої нейтральності в секторах електроенергетики та газової інфраструктури, забезпечуючи їх відповідність цілям Паризької угоди і довгострокового сталого розвитку на благо народу Казахстану.

Меморандум було підписано під час віртуального візиту президента ЄБРР пані Оділь Рено-Бассо в Казахстан. ЄБРР є першопрохідцем у фінансуванні проєктів з просування поновлюваних джерел енергії та боротьби зі зміною клімату. Він став найбільшим інвестором в поновлювані джерела енергії в регіонах Центральної і Східної Європи, Центральної Азії та Південного і Східного Середземномор'я.