2017-06-26

Інвестування в газовидобувну галузь України сприятиме зміцненню енергетичної незалежності України

Низку питань можливості інвестування в газовидобувну галузь обговорено під час робочої зустрічі заступника Міністра з питань європейської інтеграції Наталії Бойко із представниками енергетичного сектору США, зокрема компанією «SigmaBleyzer Investment Group», що відбулась 19 червня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.
 
Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Н.Бойко поінформувала про стан реформування енергетичної галузі в України, а саме нафтогазового сектору. На сьогодні проводиться робота з гармонізації законодавства у сфері енергетики до норм ЄС. Зокрема, одним з основних напрямів забезпечення енергетичної безпеки є стимулювання газовидобутку та інтеграція газового сектору України до європейського, що дозволить мінімізувати залежність від російського монополіста. Разом із залученням іноземних інвесторів важливим інструментом розвитку вітчизняної видобувної галузі є впровадження провідних світових технологій з видобутку вуглеводнів в Україні.
 
Представники енергетичного сектору США поінформували про наявний досвід реалізації проектів у видобувній галузі, зокрема наявність власного виробництва обладнання для нафто- та газовидобувної галузі, а також підкреслили,  що позитивні зміни в Україні сприяють посиленню інтересу до реалізації проектів в Україні.
 
За підсумками зустрічі домовилися продовжити співпрацю та обмін інформацією із представниками енергетичного сектору США, зокрема компанією «SigmaBleyzer Investment Group» щодо інвестування в газовидобувну галузь.