2018-01-26

Міненерговугілля поінформувало представників Групи підтримки України про стан реалізації реформи державного управління

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України у повній відповідності до планів реалізації реформи державного управління тривають конкурси на посади фахівців з питань реформ до новостворених директоратів.

Про це заявила в.о. державного секретаря Міненерговугілля Юлія Підкоморна під час зустрічі із керівником енергетичної групи Групи підтримки України Європейської Комісії Торстеном Веллертом.

«Ми вдячні нашим європейським партнерам за підтримку реформи. У свою чергу забезпечуємо проведення конкурсів у повній відповідності до всіх процедур. Ми підтверджуємо свою відповідальність та відповідальність членів комісії за дотримання вимог законів та процедур під час проведення конкурсів на зайняття вакантних посад фахівців з питань реформ. За результатами виконання ключових показників ефективності роботи директорів директоратів та після завершення випробувальних термінів ми зможемо оцінити їхню ефективність та результативність для галузі», - повідомила в.о. державного секретаря.

Також під час зустрічі європейській стороні було представлено очільників двох новостворених директоратів: Ольгу Буславець – генерального директора Директорату енергетичних ринків та Максима Федотова – генерального директора Директорату викопних видів палива.

«Реформа ринку електричної енергії відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» здійснюється для споживачів, які завдяки конкуреції на ринку зможуть отримувати електроенергію відповідної якості за оптимальною ціною. Для цього одночасно із створенням нормативної бази для роботи ринку необхідно формувати та реалізовувати відповідну технічну політику галузі з метою реалізації прав своживачів на управління своїм попитом і, відповідно, рахунками. Це теж один з напрямів роботи Директорату енергетичних ринків. Також зосередимо увагу на виробленні державної політики розвитку альтернативних джерел енергії з виробництва електроенергії в умовах необхідності розвитку сегменту високо маневрової генерації для надійної роботи ОЕС України», - повідомила Ольга Буславець.

Генеральний директор Директорату викопних видів палива Максим Федотов зазначив, що результатом реформи стане відмова Міністерства від невластивих функцій – операційного управління державними підприємствами.

«Сьогодні Міністерство виступає як управляюча компанія для підпорядкованих державних підприємств. Для галузі це несе негативні наслідки. Наша мета – формування державної політики щодо видобутку енергоносіїв, що забезпечить енергетичну безпеку України», - зазначив Максим Федотов.

Участь у зустрічі також взяли координатор сектору Представництва ЄС в Україні Ольга Сімак, політичний радник Представництва ЄС в Україні з питань реформування державної служби Марія Масловська та начальник Управління по роботі з персоналом Міненерговугілля Ірина Ковальова.

Сторони засвідчили свої наміри продовжити роботу у напрямі реалізації кадрової реформи.