2012-06-12

Микола Азаров: В Україні завжди були хороші перспективи розвитку власного видобутку нафти і газу

Уряд, здійснюючи політику імпортозаміщення, знижуючи споживання дорогого російського газу, розширює програму альтернативних джерел енергії. Про це Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров заявив під час дискусії з експертами-економістами щодо програми імпортозаміщення та розвитку внутрішнього ринку.

«Уряд у цьому плані пропонує і здійснює серйозні зусилля, пов'язані, перш за все, з економією газу. Ми на 12,5 млрд. менше стали споживати газу, більше стали споживати вугілля, думаємо про торф, думаємо про нетрадиційні джерела, думаємо про розвідку наших родовищ», - сказав Микола Азаров.

Прем'єр-міністр повідомив, що сьогодні мав зустріч з регіональним директором компанії "Shell", під час якої згадали основні нафтогазоносні провінції світу і потенціал України.

«І в Україні завжди були хороші перспективи розвитку власного видобутку газу та нафти. Але так вийшло, що в радянські часи, виходячи з політичних міркувань, йшли в Сибір, треба було Сибір освоювати, перш за все, населяти його. А ось там, де трохи важче, але зате в центрі, залишали на потім. Ось це «потім» і настало», - зазначив Глава Уряду.

Урядовий портал