2012-04-28

Микола Азаров: Наше завдання наростити розвідані запаси газу і нафти

Перед Урядом України стоїть велике завдання з нарощування розвіданих запасів газу, нафти та інших корисних копалин. Про це заявив Прем'єр-міністр України під час спілкування з користувачами соціальної мережі «Фейсбук».

«Перед нами поставлено завдання: значно наростити розвідані запаси газу, нафти і цілий ряд інших корисних копалин. Але перш за все, звичайно запаси нафти і газу, оскільки для нашої економіки це питання критично важливе», - сказав Микола Азаров.

Глава Уряду підкреслив, що колись Україна видобувала 60 млрд. кубометрів власного газу. «У нас є родовища на материку, на шельфі, є ті родовища, на яких колись добували газ. 40-50 років тому ще не було технологій, що дозволяють досить повно витягувати запаси газу», - підкреслив Микола Азаров і додав, що зараз такі технології з'явилися, тому можна реанімувати старі свердловини і отримати приріст видобутку.

«Як ви знаєте, зараз також проводяться конкурси з розробки родовищ сланцевого газу. Словом, перед нами стоять дуже великі завдання», - підсумував Глава Уряду.