2020-07-22

Максимально покращити освітні послуги - пріоритет ІФНТУНГ

Чергове засідання ректорату Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулося в режимі онлайн. 

На порядок денний віртуальної зустрічі було винесено впровадження змішаного навчання в університеті (доповідач - керівник Центру дистанційного навчання, доцент Н.М.Піндус), результати профорієнтаційної роботи (доповідач – очільник відділу маркетингу, доцент С. А.Побігун та директори інститутів ІФНТУНГ), а також інші актуальні питання життя закладу освіти.

Пильну увагу було приділено набутому досвіду дистанційної освіти, що набрала особливої ваги в період карантину. Було обговорено результати, досягнуті професорсько-викладацьким складом у налагодженні  «дистанційки», а також перспективи розвитку й вдосконалення цієї роботи.  Адже перебіг епідемії COVID-19 дає підстави готуватися до тривалого застосування змішаної форми навчання. Тож необхідно забезпечити якнайкращі умови для студентів, які цілком обґрунтовано розраховують на отримання в ІФНТУНГ високого рівня освіти.

Найгарячіше обговорення розгорнулося навколо топ-теми вступної кампанії-2020 – профорієнтаційної роботи в середовищі абітурієнтів. Оскільки життя суспільства поділилося на «до і після СOVID-19», університети не можуть ігнорувати суттєві трансформації його умов. Незмінним залишається інтерес випускників шкіл до спеціальностей ІФНТУНГ, але взаємодія з ними в умовах карантину передбачає застосування нових форм комунікації. На цьому окремо наголосив ректор ІФНТУНГ Є.І.Крижанівський.

Основне завдання, яке визначає для себе керівництво університету – максимально покращити освітні послуги, які тут надаються. Цьому сприятимуть і заходи, які розробляються Приймальною комісією ІФНТУНГ, з огляду на ті проблеми, з якими стикаються випускники в період пандемії. В кожному разі, заклад гнучко реагує на їхні запити й працює над створенням максимально комфортних умов вступу до ІФНТУНГ. Це стосується як випускників шкіл, так і бакалаврів, які хочуть здобути в його стінах магістерську освіту.

Матеріали засідання ректорату стануть підґрунтям для завтрашнього засідання Приймальної комісії, яка зможе знайти оптимальний розв’язок тих питань, які постали на порядку денному вступної кампанії.