2020-11-12

Lucara Diamond на родовищі Karowe видобула алмаз вагою 998 каратів

Lucara Diamond витягла неушкоджений білий алмаз вагою 998 каратів на  власному родовищі Karowe у Ботсвані. Про це пише Rough and Polished

Як повідомила компанія, алмаз розміром 67x49x45 мм було витягнуто при прямому подрібненні руди, отриманої з ділянки EM / PK (S) у південній частині родовища.

Алмаз масою 998 каратів було отримано на ділянці вилучення великих алмазів рентгено-абсорбційним методом XRT, який дозволяє витягувати алмази після первинного дроблення і перед подрібненням.

Цього року родовище Karowe видобуло 31 алмаз вагою понад 100 каратів, в тому числі 10 алмазів вагою понад 200 карат, включаючи алмаз Sethunya масою 549 каратів і нинішній алмаз масою 998 каратів.

«Lucara Diamond дуже задоволена триваючої здобиччю великих алмазів високої якості у південній частині родовища Karowe, - сказала виконавчий директор компанії Ейра Томас. - Витяг двох алмазів вагою понад 500 карат протягом 10 місяців разом з багатьма іншими високоякісними алмазами у всіх діапазонах розмірів є свідченням унікальності ресурсів Karowe і здатності родовища виробляти ці великі і рідкісні алмази». 

Вона сказала, що роботи на родовищі тривали протягом 2020 року, і виробничі проблеми, пов'язані з обмеженнями через пандемію COVID-19, були із професіоналізмом вирішені його командою.