2018-02-05

Конкурс ідей C.O.D.E відбувся

1 лютого в офісі аналітичного центру DiXi Group відбувся другий етап Конкурсу ідей C.O.D.E., проведений в рамках проекту USAID «Прозора енергетика». Вісім команд представили свої проекти Конкурсній комісії. 

В підсумку було обрано 2 проекти:
-          формування загальноукраїнської бази потенційних об’єктів для енергосервісу, впровадження системи енергомоніторингу;
-          створення на основі інтернет-порталу опції роботи з платіжкою (проведення розрахунків по комунальних послугах з можливістю візуалізації розрахунків, ведення статистики споживання тощо).

Крім того Конкурсна комісія рекомендувала об’єднати проект із розробки інтерактивної карти нафтогазовидобувачів Прикарпаття із проектом зі створення онлайн-інструменту для візуалізації щоденних даних про видобуток вугілля на шахтах.

Нагадаємо, що підсумки першого етапу конкурсу ідей підбито в листопаді 2017.

Конкурс ідей, присвячений роботі з відкритими даними в галузі енергетики, (C.O.D.E.) проводиться в рамках проекту USAID «Прозора енергетика». Ідеї мали стосуватися розробки сервісів, візуалізацій та інших інструментів, продуктів, що використовують будь-який набір існуючих даних в секторі енергетики. В розробці своїх ідей учасникам було запропоновано використовувати інформацію і дані, розміщені на «Енергетичній карті України, сайті Міненерго, НКРЕКП тощо. 

Фотозвіт із другого етапу конкурсу можна побачити за посиланням.