2021-05-17

Компанію вартістю $ 2,6 млрд створюють американські Bonanza Creek і Extraction Oil

Про злиття оголосили американські Bonanza Creek Energy Inc. і Extraction Oil & Gas Inc. В результаті буде створено компанію вартістю близько $ 2,6 млрд.

Обидві компанії ведуть видобуток в Денвер-Юлесбурзькому сланцевому басейні в штаті Колорадо.

Як зазначено в пресрелізі компанії Bonanza Creek, угода, що є злиттям рівних, пройде у вигляді обміну акціями. Об'єднана компанія, яка отримає назву Civitas Resources Inc., стане найбільшим виробником нафти і газу в Денвер-Юлесбурзькому басейні з видобутком близько 117 тис. барелів нафтового еквівалента на добу.

Злиття, як очікується, дозволить компаніям домогтися щорічної економії на витратах в розмірі близько $ 25 млн.

Головним виконавчим директором Civitas стане нинішній CEO Bonanza Creek Ерік Грігера, її раду директорів очолить голова ради директорів Extraction Бен Делл. Обидві компанії призначать по чотири директори до ради директорів Civitas.

Злиття Bonanza Creek і Extraction Oil є однією з декількох подібних угод в нафтогазовому секторі США, де останнім часом відбувається активна консолідація. Минулого тижня, за даними The Wall Street Journal, оголосив про покупку Alta Resources Development LLC за $ 2,9 млрд найбільший незалежний американський газодобувач EQT. У квітні Pioneer Natural Resources Co. придбала дрібнішого конкурента - DoublePoint Energy LLC - за $ 6,4 млрд з урахуванням боргу.