2006-07-18

Комбінат на правильному шляху <br><i> На "Запоріжсталі" закінчили незалежний екологічний аудит</i>

Три місяці тривав на комбінаті «Запоріжсталь» незалежний екологічний аудит, який проводив Центр екологічного аудиту і чистих технологій з Дніпропетровська. І ось нарешті підприємство отримало результати цієї перевірки, повідомляє прес-служба комбінату.

До слова, щорічно «Запоріжсталь» в утримання установок з очищення повітря і води, утилізацію відходів вкладає близько 70 мільйонів гривень. Капітальні вкладення на природоохоронні об'єкти комбінату за 2002—2005 роки склали загалом 450 мільйонів гривень. Одначе підприємство хотіло переконатися, що до вирішення екологічних проблем, організації природоохоронної роботи і дотримання природоохоронного законодавства воно підходить правильно.

Аудитори дали оцінку технічному стану комбінату, проаналізували основні джерела викидів, що негативно впливають на довкілля. «Головне, в чому ми переконалися, — підприємство на правильному шляху», — зазначив Г. Шматков, радник міністра охорони навколишнього середовища України, директор ТОВ «Центр екологічного аудиту і чистих технологій».

Під час перевірки незалежні аудитори і ВАТ «Запоріжсталь» відкоригували вже існуючу на комбінаті екологічну програму. На думку пана Шматкова, коригування потребує і запорізька міська програма виходу з екологічної кризи, тому що програма комбінату «Запоріжсталь» багато в чому повторює загальноміську. На комбінаті упевнені: вихід Запоріжжя з екологічної кризи можливий тільки через конструктивний діалог усіх сторін процесу. А ще обов'язково потрібно вносити зміни в законодавство щодо механізму розподілу коштів, які виплачують в екофонди.