2020-11-12

Коболєв заявив, що для нарощування власного видобутку потрібен доступ до надр

Як повідмляє OilPoint, голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ефірі однієї з телепрограм заявив, що нарощення видобутку газу в Україні стане можливим тоді, коли газові компанії отримають доступ до надр.

«Питання про збільшення Україною власного видобутку газу є дуже складним. Я вам наведу приклад: у липні 2019 року навіть не попереднім урядом, а ще урядом пана Гройсмана було проведено конкурс на 9 нових ділянок», – цитує Коболєва OilPoint.

За словами голови "Нафтогазу", ці ділянки можуть дати додаткові обсяги газу, адже ділянки компанії вже занадто виснажені. Через це нарощення видобутку на них є можливим, проте занадто дорогим.

«Відповідь на питання, коли і як ми зможемо як країна нарощувати видобуток газу, залежить від відповіді на питання, коли компанії – або приватні, або державні, зможуть отримати доступ до надр, щоб ми могли робити розвідку, пошук і видобуток», – сказав Коболєв.

Було також зазначено, що до кінця року шанс укласти угоди з газовидобувними компаніями є за персональної підтримки прем’єр-міністра України.