2011-10-19

Канадці хочуть нових "газових" ліцензій в Україні

Канадська компанія 3P International Energy Corp. заявила, що її дочірня компанія Galizien Energy Corp. припинила угоду з компанією Eurogas GMBH щодо отримання відсотків у компанії Eurogas Ukraine.

3P International встановила, що попередні умови, які б дозволили виконання угоди, не можуть бути задоволені. В компанії пояснили цей крок зміною бізнес-стратегії від розвитку покладів шахтного метану в Україні. Менеджмент компанії вирішив зосередитися на розвитку традиційних нафтогазових ресурсів, з наголосом на менш глибокі горизонти, яких можна досягнути за допомогою традиційної технології буріння за порівняно низькою ціною.

На додачу до розробки своїх чотирьох ліцензійних ділянок в Закарпатському басейні в Україні, 3P International веде переговори про отримання доступу до нових ліцензій в Україні та інших східноєвропейських країнах з фокусом на Закарпатському, Карпатському та Панонському басейнах.

Коментуючи це рішення, голова компанії Грег Кемерон зазначив, що в компанії вирішили зосередити капітал на активах з меншим ризиком.

"Українська енергетика",
за матеріалами "MarketWatch"