2021-04-30

Іран готовий збільшити видобуток нафти до рівня, який був перед введенням санкцій

Найбільша нафтовидобувна компанія Ірану заявила, що готова збільшити видобуток до рівня, що перевищує її видобуток в 2018 році, коли США в односторонньому порядку наклали на нафтову промисловість Ісламської Республіки найжорсткіші санкції за всю історію.

Національна іранська південна нафтова компанія (NISOC) з добовою виробничою потужністю понад три мільйони барелів може поставляти 80 % сирої нафти, що видобувається в країні, заявив її генеральний директор Ахмад Мохаммаді.

Мохаммаді розповів, що п'ятьом компаніям, що працюють на родовищах Карун, Марун, Агаджарі, Гачсаран і Масджед-е-Сулейман, було повідомлено про план збільшення видобутку.

Ринок уважно стежить за Іраном, чекаючи повернення видобутку країни, яка до введення санкцій становила в середньому близько 2,3 мільйона б / д. Наразі країна веде переговори з рештою сторін, які підписали ядерну угоду 2015 року, про зняття односторонніх санкцій США і відновлення нормального експорту нафти.

Відповідно до щомісячного звіту Організації країн-експортерів нафти, видобуток нафти в Ірані зріс на 137 000 б / д - до 2,3 млн б / д в березні, що стало найвищим показником зростання видобутку серед членів ОПЕК.

Більш високий обсяг видобутку в Ірані, який звільнений від добровільних скорочень через санкції США, спостерігається третій місяць поспіль.