2020-09-03

Ірак хоче перенести виконання зобов'язань перед ОПЕК + на ІІ квартал 2021 року

Ірак збирається просити ОПЕК про звільнення від зобов'язань по скороченню експорту нафти в першому кварталі 2021 року, повідомив міністр нафти Іраку Іхсан Абдель Джабер в інтерв'ю державному виданню As Sabah.

«Ірак прикладає зусилля для звільнення від обмежень з експорту нафти в рамках ОПЕК. У разі, якщо угоди про зняття обмежень в I кварталі 2021 року буде досягнуто протягом трьох наступних засідань міністрів країн-експортерів нафти, Ірак зобов'язується скоротити експорт нафти в II кварталі 2021 року», - наводить газета слова міністра нафти. 

Угода країн ОПЕК +, нагадує ТАСС, вступила в силу 1 травня, вона передбачала скорочення видобутку нафти країнами альянсу на 9,7 млн ​​б / д протягом травня - липня. Домовленості діятимуть два роки, але з серпня по грудень 2020 року під скорочення в рамках альянсу вже підпадає 7,7 млн ​​б / д, а з січня 2021 року до кінця квітня 2022 року - 5,8 млн б / д. Параметри угоди можуть бути переглянуті в грудні 2021 року. Від виконання зобов'язань в рамках угоди звільнені Іран і Венесуела (з огляду на американські санкції), а також Лівія (в зв'язку з громадянською війною в країні).