2014-05-20

Інформація про стан робіт з виконання міжнародної програми «Геохімічне картування сільськогосподарських та пасовищних земель Європи (GEMAS)»

З 2008 року Державна служба геології та надр України бере участь у міжнародному проекті з геохімічного картування сільськогосподарських та пасовищних земель Європи (GEMAS). Від Держгеонадр України роботи за проектом виконувала ДП «Українська геологічна компанія». Картування сільськогосподарських та пасовищних земель в Європі та Україні виконано в масштабі 1:5 000 000, аналітичні дослідження відібраних проб ґрунтів здійснені в провідних лабораторіях Канади та Європи. У грудні 2013 року результати робіт розглянуто та схвалено на засіданні секції FAO по ґрунтах при ООН у м. Рим.

У травні 2014 року за результатами робіт видано геохімічний атлас сільськогосподарських та пасовищних земель Європи. У ДП «Українська геологічна компанія» зберігається літотека дублікатів відібраних проб ґрунту.

Довідково: ДП «Українська геологічна компанія», крім широкого комплексу геологічних досліджень, виконує еколого-геохімічні дослідження усіх складових навколишнього природного середовища відповідно до вимог Європейського Союзу.

Державна служба геології та надр України