2021-08-11

Група компаній «Карат» збільшила кількість обладнання для зневоднення бурових шламів

Група компаній «Карат» придбала вертикальну центрифугу «ОВШ-950», що призначена для зневоднення бурових шламів при бурінні свердловин з промивальними рідинами на водній та вуглеводневій основі. Про це повідомляє ExPro

При безамбарному будівництві свердловин на нафту та газ шлам необхідно вивільнити від рідин для суттєвого зменшення його об’єму та утилізації. Крім зменшення та загущення шламу в циркуляцію повертається значна кількість бурового розчину, який при інших способах утилізації вивозиться на шламові полігони.

Практичний досвід забезпечення технології безамбарного спорудження свердловин показав, що для більшої ефективності необхідно застосовувати комплекс обладнання в складі вертикальної центрифуги ОВШ-950, горизонтальної центрифуги типу ОГШ та коагуляційно-флокуляційного блоку КФБ.

В даний час на балансі групи компаній «Карат» числиться 5 установок ОВШ-950, 5 блоків КФБ та 12 центрифуг типу ОГШ. За допомогою цього обладнання компанія «Карат» може одночасно забезпечити безамбарне буріння 5 свердловин.