2014-06-19

Громадська Рада при Держгеонадрах України провела чергове засідання

18 червня 2014 року, в приміщенні Державної служби геології та надр України відбулось засідання Громадської ради при Держгеонадрах України. У засіданні взяли участь представники неурядових громадських організацій, працівники Держгеонадр України, а також фахівці Українського державного геологорозвідувального інституту.
Члени Громадської ради заслухали доповідь начальника Управління з надання надр у користування Толочка О.М. про стан надходження коштів до Державного бюджету України за надання та продовження строку дії спеціальних дозволів на користування надрами у 2014 році (станом на 17.06.2014). Обговорили проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр і визначається періодичність здійснення планових заходів державного контролю Державною службою геології та надр України» та стан підготовки проекту Закону України «Про внесення змін до Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року».
У ході засідання розглянули проект оновленого Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю Державної служби геології та надр України на 2014 рік, підготовлений з урахуванням пропозицій членів Громадської ради .
Крім того, розглянули інші актуальні питання у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр з метою їх ефективного та своєчасного вирішення.