2015-11-26

Голова правління ПАТ «Укрнафта» взяв участь у засіданні Комітету ВРУ з питань ПЕК

Сьогодні в рамках нової комунікаційної політики відкритості Голова Правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінс відвідав засідання парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Протягом заходу він розповів про поточний стан справ у компанії, зробивши акцент на майбутніх змінах в Правлінні, які обговорюватимуть на засіданні Наглядової Ради цього тижня.

Пан Роллінс також повідомив Комітету про детальну пропозицію, яку він передав Прем'єр-міністру та Міністру фінансів. Документ присвячений вирішенню питань фінансової заборгованості компанії, а також забезпеченню майбутнього прибутку до державного бюджету у вигляді податків та дивідендів.

Пропозиція складається з двох частин. Перша частина націлена на розв’язання існуючих конфліктів в компанії, пов'язаних з постачанням газу, сплатою податків та дивідендів. У другій частині пропозиції йдеться про заходи необхідні у майбутньому для забезпечення успішного функціонування нафтогазової промисловості України, стабільних фінансових надходжень на розвиток ПАТ «Укрнафта», а також про гарантії регулярних відрахувань у державний бюджет. В цей блок входять деякі пропозиції стосовно:

–  політики виплати податків,
–  реформ по податкових ставках та рентній платі,
–  оновлення існуючих ліцензій та отримання нових,
–  реформування основних механізмів продажу видобутої продукції.

«Я вважаю, що ця пропозиція в інтересах кожного, але вона вимагає компромісу, та конструктивного діалогу. Усі рішення, які я запропонував Державі, вигідні не лише для ПАТ «Укрнафта», а й для акціонерів, усієї промисловості та країні в цілому», – заявив Марк Роллінс.

З метою пошуку взаємоприйнятного рішення, очікується низка обговорень між Компанією та всіма зацікавленими сторонами, включаючи уряд, НАК «Нафтогаз України» та міноритарних акціонерів.

За додатковою інформацією звертайтесь до прес-служби за тел: +38 044 239 14 93.