Глобальні інвестиції в енергетичний перехід в 2021 році склали на 27 % більше за показник 2020

Глобальні інвестиції в енергетичний перехід склали $775 млрд за 2021 рік, що на 27 % більше за показник 2020 року, зазначається у звіті від BloombergNEF – Energy Transition Investment Trends.

Найбільше інвестицій вкладено у сектор відновлювальної енергетики – $366 млрд, що на 6,5 % більше ніж було у попередньому році. У сумі інвестиції до атомної сфери, систем накопичення енергії, електротранспорту та електрифікованого теплопостачання становлять $731 млрд.

До регіонів, у яких було найбільше інвестицій, за даними BloombergNEF, входить Тихоокеанська Азія (APAC), Середній Схід та Африка (EMEA) та Сполучені штати Америки (AMER). 

Китай найбільше вкладав у відновлювальну енергетику та елетротранспорт, на другому місці за кількістю інвестиції в ці сектори США. Німеччина, Великобританія та Франція інвестували порівняно більше у електротраспорт ніж у відновлювальну енергетику, на відміну від Японії, яка більшу частину інвестицій спрямувала до сектору відновлювальної енергетики. США, як друга найбільша країна-інвестор, також має найвищі показники по інвестиціям до розвитку систем накопичення енергії. А також разом з Японією, Великобританією та Китаєм інвестує до сфери електрифікованого теплопостачання, де поміж інших країн займає перше місце за кількістю інвестицій.