2021-08-25

Газовидобуток ДТЕК Нафтогазу зріс на 10 %

За 7 місяців 2021 року газовий видобуток компанії ДТЕК Нафтогаз склав більше 1,1 млрд куб м, що на 10 % перевищує показник минулого року. Про це повідомляє компанія.

Як зазначається, зростання газового видобутку відбулося завдяки успішному виконанню минулорічної програми буріння, а також завершенню буріння 2 свердловин у 2021 році. 

Також в пресслужбі зазначили, до кінця року ДТЕК Нафтогаз планує завершити буріння ще 2 свердловин і ввести в експлуатацію блочно-холодильну установку на Мачухському родовищі, що дозволить досягнути нового рекорду видобутку – 2 млрд куб. м газу.

«Завдяки сталому розвитку технологічному розвитку та системним інвестиціям ми із року в рік забезпечуємо зростання видобутку газу. Зміцнення енергетичної безпеки України і досягнення енергонезалежності є спільним завданням бізнесу і держави. Застосування фіскальних стимулюючих інструментів з боку держави, а також стабільне та прозоре регуляторне середовище є надзвичайно важливими для подальшого ефективного розвитку всієї нафтогазової галузі України», – зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.