2012-05-16

Е.Ставицький назвав переможців конкурсу на видобуток вуглеводнів у межах Олеської та Юзівської ділянок

У середу, 16 травня в Інформаційній агенції "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція Міністра екології та природних ресурсів України Едуарда Ставицького. Головною темою прес-конференції було оголошення результатів роботи Міжвідомчої комісії по визначенню компаній-переможців, що видобуватимуть вуглеводні в межах Олеської та Юзівської ділянок.

«Переможцями конкурсу на видобуток вуглеводнів в межах Олеської та Юзівської ділянок стали компанії Shell та Chevron відповідно. Всі учасники конкурсу погодилися з результатами і відзначили чесність та прозорість конкурсу, який відбувся», - зазначив Едуард Ставицький.

Міністр також повідомив, що переможці внесли пропозиції, які у декілька разів перевищували умови конкурсу. Наступний етап – укладання угоди про розподіл продукції.

Під час заходу Едуард Ставицький відповів на численні запитання журналістів.

Довідка: Royal Dutch Shell — публічна компанія, відома як Shell (Шелл) — транснаціональна корпорація з головною штаб-квартирою в Гаазі (Нідерланди). Основним бізнесом компанії є розвідка, видобування, переробка, транспортування та збут вуглеводів, (нафти і природного газу). Shell також має значний нафтохімічний бізнес («Shell Chemicals») та бізнес в секторі відновлюваних джерел енергії. «Shell» зареєстрована у Великій Британії зі своєю корпоративною штаб-квартирою в Гаазі. «Shell» працює більш ніж в 140 країнах.

Chevron Corporation - енергетична компанія США, одна з найбільших корпорацій в світі. Штаб-квартира - у місті Сан-Рамон, Каліфорнія (США). Компанія веде видобуток нафти в різних регіонах світу. Їй належить ряд нафтопереробних підприємств, а також велика мережа АЗС.

Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська та Донецька обл.) оцінюються у 4,054 трлн. куб. метрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити мінімум 1,6 млрд. грн. інвестицій і 30 млрд. грн. на етапі промислової розробки. Прогнозні ресурси Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) – 2, 98 трлн. куб. метрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити 1,3 млрд. грн. інвестицій і 25 млрд. грн. на етапі промислової розробки.