2021-03-10

Equinor виявила нове нафтове родовище в Баренцевому морі

Equinor з партнерами виявили нафту в розвідувальній свердловини 7220 / 7-4 за ліцензією на видобуток 532 в Баренцевому морі. Про це повідомляє Enkorr.

Видобувні ресурси на даний момент оцінюються в 31-50 млн бар.

«Успіх в Баренцевому морі вимагає наполегливості і орієнтований на довгострокову перспективу. Це відкриття зміцнює нашу віру в можливості, які існують ... навколо районів Кастберг, Вістінг, Снёвіт і Голіаф», - сказав Нік Ештон, старший віце-президент Equinor по розвідці в Норвегії.

Свердловину була пробурено приблизно в 10 км на північний захід від свердловини 7220 / 8-1 на родовищі Йохан Кастберг і в 210 км на північний захід від Хаммерфеста.

Equinor працює в Баренцевому морі понад 40 років. Розвідувальна свердловина 7220 / 7-4 - перша з чотирьох запланованих розвідувальних свердловин Equinor в Баренцевому морі в цьому році.

Верхній резервуар був виявлений на глибині 1 788 метрів нижче рівня моря по вертикалі. Очікувану газову шапку в свердловині не знайдено. Таким чином, доведені ресурси можуть принести суспільству важливу додаткову вартість і податкові надходження від родовища Йохан Кастберг.

Це одинадцята розвідувальна свердловина в ліцензії на видобуток 532. Ліцензія була надана в ході 20-го ліцензійного раунду в 2009 році.