2021-09-17

Експертна рада розглянула стратегічні проєкти та показники видобутку Нафтогазу

Статус реалізації стратегічних проектів із нарощування ресурсної бази та проміжні результати виробничої діяльності 2021-го року – ці теми стали предметом обговорення Експертної ради дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування», до якої входить 11 видатних вчених і практиків газовидобування України.

На черговому засіданні досвідчені експерти разом із ключовими керівниками компанії детально розглянули, як просувається реалізація проектів із розвідки вуглеводнів та/або підготовчі роботи до виробничих операцій на Юзівській площі, нових ділянках у межах угод про розподіл продукції (УРП) та ділянках Чорного моря.

Водночас компанія продовжує працювати над збільшенням ресурсної бази на активах, які й раніше були на її балансі. Так, відповідно до представлених даних у ІІ кварталі 2021 року геологи дивізіону захистили додаткові ресурси категорії C та U. Перші вдалося збільшити на 28%, другі – на 26%.

Експерти також розглянули проміжні виробничі результати та плани з видобутку до кінця 2021 року. За 8 місяців 2021 року компанія видобула на 5,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року, через пришвидшення базового падіння, зміщення термінів введення в експлуатацію компресорних станцій на виснажених родовищах і недоотримання газу від сервісних операцій.

Також обговорили проблемні питання, що не сприяють виробництву, серед яких: спрощення процедури закупівель товарів і послуг, внесення змін до Кодексу ГТС із метою стимулювання власного видобутку, розв’язання питання модернізації Правил безпеки в нафтогазовій галузі.