2015-04-03

Екологи США виступають проти розвідки нафтогазових ділянок Аляски

Екологи називають неприпустимим рішення Міністерства природних ресурсів США щодо того, щоб переглянути енергетичні плани геологорозвідувальних робіт Аляски.

Федеральний уряд підтвердив продаж орендного договору 2008 року на розвідку ділянки в Чуконтському морі, що неподалік Аляски. Таке рішення означає, що Міністерство природних ресурсів розпочне офіційний огляд планів геологорозвідувальних робіт в регіоні, котрий буде включати в себе і аналіз навколишнього середовища.

Попередню розробку ділянки у 2012 році проводила компанія Royal Dutch Shell, що характеризувалася перевищенням показників забруднення повітря, розливом нафти через відмову буксирів та інше.

Марісса Нодель, представник групи «друзі Землі», підкреслила, що Федеральний уряд здається «одержимим» ідеєю відкриття розвідки нафти і газу на уразливій ділянці.

«Це погано, що Федеральний уряд готовий ризикувати здоров’ям і безпекою людей та дикої природи, котрі живуть поряд із Чукотським морем саме тому, що Shell хоче розвідувати цю діляку», заявила вона.