2021-06-17

ЄК ухвалила реєстрацію петиції проти викопного палива

16 червня Європейська комісія (ЄК) ухвалила рішення зареєструвати Європейську громадянську ініціативу (ECI) «Заборона реклами і спонсорства викопного палива». Про це повідомляє Enkorr із посиланням на повідомлення Єврокомісії. 

ECI передбачає, що в ЄС також будуть розроблені законопроєкти, що заборонятимуть рекламу і спонсорство всіх типів транспортних засобів, які використовують викопне паливо (виключаючи ТЗ для надання логістичних послуг, що становлять спільний економічний інтерес). Також повинна бути заборонена реклама підприємств, які видобувають, переробляють, виробляють, постачають, поширюють або продають будь-який вид викопного палива. ЄК уточнює, що в даному випадку мова йде про нафту, газ і вугілля.

Відзначається, що заборона повинна застосовуватися як в автономному, так і в онлайн-режимі і охоплювати рекламу і спонсорство, особливо в таких областях як спорт, освіта, наука і громадські заходи.

ЄК зазначає, що петиція відповідає всім необхідним вимогам, і після її реєстрації організатори зможуть приступити до збору підписів. Якщо ініціативу протягом року підтримає 1 млн осіб як мінімум в семи країнах ЄС, Єврокомісія буде змушена вжити відповідних заходів.