2021-08-11

Дві ділянки було реалізовано на повторних е-торгах Держгеонадр за 123 млн грн

9 серпня відбулися повторні аукціони Держгеонадр з продажу надрокористувацьких спецдозволів. У ході е-торгів було реалізовано дві ділянки з покладами мідних руд і вапняку: Ділянку мідних руд «Рудоносне поле Заліси-Шменьки» та Ольгівську ділянку вапняку. 

Ділянку мідних руд «Рудоносне поле Заліси-Шменьки» (Волинь), площа якої складає 2336,7 га, було реалізовано за 122 222 222 гривні. Під час торгів ціна продажу лоту зросла в 2871 раз, порівняно зі стартовою. Об’єкт надається в користування з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки надр терміном на 5 років. Перемогу здобуло ТОВ «Глобал Аналітика».

Ольгівську ділянку вапняку (Херсонщина) було реалізовано за 840 тис. грн. Спецдозвіл надано для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки вапняків, як матеріалу для дорожніх робіт і флюсової сировини. Перемогу здобуло ТОВ «Міжнародний інститут проблем управління та фінансових ризиків». 

Попередні торги з продажу лотів вважаються такими, що не відбулися, у зв’язку з невнесенням в установлений строк коштів за сплату лотів переможцями аукціонів, та компаніями, які посіли друге місце. Об’єкти виставлені повторно без зниження початкової ціни для придбання шляхом участі надрокористувачів в онлайн-торгах.