2021-03-01

ДТЕК починає будівництво першої черги Тилігульської ВЕС

ДТЕК ВДЕ і данська компанія Vestas уклали договір на будівництво першої черги ДТЕК Тилігульської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю в 126 МВт, у Миколаївській області. Про це повідомляється на сайті ДТЕК.

Як зазначається на сайті компанії, цей проєкт стане дієвим кроком Групи ДТЕК по досягненню вуглецевої нейтральності до 2040 року та внеском України в реалізацію європейської програми Green Deal.

На ДТЕК Тилігульська ВЕС будуть встановлені інноваційні onshore-вітротурбіни компанії Vestas. Завдяки новітнім розробкам вони здатні максимізувати генерацію електроенергії при слабкому та середньому вітрі. Нове покоління вітротурбін було запущено в промислове виробництво на початку 2021 року і однією з перших, де вони будуть встановлені, стане українська вітроелектростанція.

На майданчику ДТЕК Тилігульська ВЕС закінчуються підготовчі роботи, будівельні роботи почнуться в березні та триватимуть до кінця 2021 року. Робота першої черги нової вітроелектростанції потужністю 126 МВт буде сприяти скороченню викидів СО₂ на 504 тис. тонн на рік. Завдяки будівництву ВЕС в регіоні буде створено кілька сотень тимчасових і десятки постійних робочих місць.

Проєкт будівництва ДТЕК Тилігульська ВЕС передбачає можливість збільшення потужності до 564 МВт.