2021-10-12

«ДТЕК Нафтогаз» збільшив видобуток газу за три квартали на 11 %

ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» видобуло понад 1,5 млрд куб м природного газу за три квартали 2021 року та збільшило видобуток на 11 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомляє ExPro із посиланням на пресслужбу компанії.

Таких результатів досягли завдяки успішній реалізації програми буріння, капітальних ремонтів та інтенсифікації свердловин на родовищах у Полтавській області, зауважили в пресслужбі.

Зокрема відзначили, що 12 вересня «ДТЕК Нафтогаз» ввів у експлуатацію свердловину №58 Мачухського родовища. Свердловина глибиною 5360 м була пробурена за 97,5 діб, що є рекордним показником для України. Дебіт свердловини складає 300 тис куб м газу на добу. Загалом у 2021р компанія завершила буріння 4 свердловин.

Збільшення видобутку, а також рекордні строки буріння стали можливими завдяки використанню найсучаснішого обладнання, а також упровадженню новітніх технологій та сучасних технологічних рішень по всьому виробничому ланцюжку.

Генеральний директор «ДТЕК Нафтогаз» Ігор Щуров зазначив: «Завдяки системному впровадженню технологій «ДТЕК Нафтогаз» демонструє рекордну швидкість буріння свердловин та стабільно високі показники видобутку газу. Компанія залучає в Україну сучасні технології, чим сприяє розвитку всієї нафтогазової галузі України. Інвестиції в галузь є надважливим завданням для зміцнення енергетичної безпеки країни, тож бізнес розраховує на стабільність законодавства і на підтримку держави у вигляді стимулюючих механізмів».