2021-03-31

ДТЕК Київські Електромережі приєднається до Асоціації ОСР ЄС

ДТЕК Київські Електромережі, що входить до складу ДТЕК Мережі, офіційно вступає в нове об'єднання європейських операторів систем розподілу (ОСР) - Асоціацію ОСР ЄС. Про це повідомляється на сайті компанії ДТЕК.

Асоціація ОСР ЄС - це експертна організація, метою якої є зміцнення співпраці між ОСРами на європейському рівні. ДТЕК Київські Електромережі братиме активну участь у взаємодії в рамках діяльності та ініціатив Асоціації ОСР ЄС, а також в регулярному обміні досвідом.

Асоціація ОСР ЄС сприяє співробітництву між усіма європейськими ОСР, незалежно від їх розміру і типу. Основна мета полягає в тому, щоб працювати в загальних європейських інтересах. Асоціація не прагне представляти конкретний напрямок діяльності, а фокусується на технічних питаннях з нейтральної позиції. Основні завдання Асоціації ОСР ЄС полягають у сприянні оптимальної і скоординованій роботі і планування мереж ОСР/ОСП, консультації по Керівництву та участь в адаптації мережевих кодексів, актуальних для мереж ОСР.

Передбачається, що Асоціація ОСР ЄС буде експертною організацією, що працює в загальних інтересах Європейського Союзу та підвищує ефективність мереж розподілу електроенергії в Союзі, забезпечуючи при цьому тісну співпрацю з операторами систем передачі (ОСП) і ENTSO-e. Примітно, що Асоціація ОСР ЄС буде надійним партнером ENTSO-e в розробці нормативних актів ЄС в формі мережевих кодексів, які впливають на питання розподілу.

Створення Асоціації ОСР ЄС було тепло зустрінуте ОСРами, які займають центральне місце в процесі енергетичного переходу, що поєднує децентралізацію і діджіталізацію з декарбонізацією. Цей важливий крок сприяє скоординованому плануванню та експлуатації систем розподілу і передачі в електроенергетичному секторі.