2021-04-30

До 2030 року кількість електромобілів у світі досягне 145 млн

До кінця поточного десятиліття кількість електричних легкових автомобілів, автобусів, фургонів та тяжких грузовиків на дорогах досягне 145 мільйонів одиниць. Про це повідомляє Enkorr, посилаючись на повідомлення Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Відповідно до «Глобального прогнозу розвитку електромобілів МЕА», у тому випадку, якщо уряд активізує свої зусилля за досягнення глобальних целей у сферах енергетики та клімату, світовий парк EV може досягти 230 млн. до кінця десятиліття. У обидва прогнози не включені 2-колісні транспортні засоби з електроприводом (електричні велосипеди та мотоцикли, популярні в Китаї) та 3-колісні електромобілі (широко поширені в Індії).

Минулого року в світі було зареєстровано близько трьох мільйонів нових EV. Це новий рекорд, який на 41 % перевершує показник 2019 року. За результатами такого стрибка загальна кількість електромобілів на дорогах перевищила 10 мільйонів. До цієї цифри додалося близько 1 млн електричних автобусів, фургонів і тяжких грузовиків.

В I кварталі 2021 року продажі EV виявилися майже в два з половиною рази вище, ніж за аналогічний період минулого 2020 року.