2016-11-18

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності ДАТ "Чорноморнафтогаз"

Народні депутати  Ольга Бєлькова та Олександр Домбровський підготували та внесли на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стабілізації діяльності Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз” у зв’язку з тимчасовою окупацією території України» (реєстраційний номер 5370).

Законопроект розроблений з метою створення умов для відновлення виробничої діяльності Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз”, припиненої внаслідок тимчасової окупації території України, фінансової стабілізації, забезпечення енергетичної безпеки держави. За словами авторів законопроекту, його прийняття дозволить відновити та оптимізувати роботу Товариства, створить умови для відновлення втраченої ресурсної бази.

«Законопроектом пропонується встановити до 1 січня 2019 року мораторій на стягнення заборгованості з Товариства. Протягом дії мораторію підлягають зупиненню виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень стосовно підприємства, що підлягають виконанню в порядку, встановленому Законом України “Про виконавче провадження”, а також передбачені законодавством заходи по виконанню рішень, які здійснюються органами доходів і зборів, банками та іншими фінансовими установами. Також, підлягають зняттю накладені раніше арешти на рухоме майно Товариства. У зв`язку з цим, пропонується внести відповідні зміни до Закону України “Про виконавче провадження”», – зазначили народні депутати у пояснювальній записці до законопроекту.