2021-04-26

Держгеонадра запросили американських інвесторів розробляти критичні та стратегічні українські надра

Держгеонадра пропонують іноземним інвесторам розвідувати та видобувати критичні та стратегічні корисні копалини в Україні. Про це повідомляється на сайті Державної служби геології та надр України

Онлайн-вебінар «Розвиток видобувних галузей в Україні», організаторами якого виступили Американсько-Українська ділова рада (USUBC) та Канадо-Українська торгова палата (CUCC) відбувся 22 квітня за підтримки Комітету Світового конгресу українців з питань економічного розвитку України та інвестицій (EPIC). Участь у зустрічі взяло понад 300 учасників, зокрема  Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, Фонд державного майна України (ФДМУ) та інші закордонні компанії та асоціації. 

Під час вебінару керівник Служби Роман Опімах презентував інвестиційні можливості України в частині розробки об’єктів з покладами критичних і стратегічних корисних копалин та запропонував іноземним партнерам розробляти родовища літію, титану, нікелю, кобальту, ніобію, цирконію, а також золота й вуглеводнів.

Як зазначається на сайті Держгеонадр, проведення вебінару є чудовою нагодою представити інвестиційні можливості України закордонній спільноті.