2014-07-01

Держгеонадра України працюють над розробкою концепції реформування геологічної галузі України

 26 червня 2014 року Голова Державної служби геології та надр України Кащук Д.А. провів нараду за участі керівників підприємств та організацій, що належать до сфери управління органу.

Нарада була присвячена аналізу результатів роботи підприємств державного сектору економіки у 2013 році та розробленню заходів щодо підвищення ефективності діяльності підприємств та організацій.

Крім того, обговорювалось не менш важливе питання розроблення концепції реформування геологічної галузі України. Розглянуті найбільш актуальні питання, що потребують невідкладного вирішення. Зокрема, проблема застарілої інфраструктури, питання функціонування державних підприємств в умовах обмеженого обсягу державного замовлення на проведення геологорозвідувальних робіт тощо.

Керівниками підприємств, організацій та наукових установ висловлено пропозиції стосовно механізмів реформування, шляхів підвищення конкурентоспроможності, без чого неможливе повне та якісне виконання усього циклу геологорозвідувальних робіт та приростів запасів корисних копалин.

Розроблення концепції реформування геологічної галузі України є однією з важливих передумов стабільного функціонування геологічної галузі, що забезпечить вирішення нагальних викликів сьогодення.