2015-02-10

Держгеонадра України оголошують про повторне проведення установчих зборів

У зв’язку з порушенням процедури проведення установчих зборів для формування нового складу Громадської ради Держгеонадра України Наказом від 09.02.2015 № 13 оголошують про повторне проведення установчих зборів з формування Громадської ради при Державній службі геології та надр України.

Установчі збори, які відбулися 23 січня 2015 року, пройшли з порушенням процедури та за нерегламентованої участі представників громадських організацій, заявки яких були відхилені Ініціативною робочою групою у зв’язку з невідповідністю критеріям відбору.

До моменту проведення Установчих зборів Держгеонадра України згідно з процедурою отримали 27 заявок, які були попередньо розглянуті Ініціативною робочою групою з підготовки установчих зборів та опрацьовані відповідно до таких критеріїв: вчасність подання інформації, повнота пакету документів, відповідність громадської організації основній діяльності Служби. У результаті було відібрано 10 кандидатур до нового складу Громадської ради, 17 заявок було відхилено у зв’язку з невідповідністю критеріям відбору.

Микола Бояркін, т.в.о. Голови Державної служби геології та надр України зазначив: «Держгеонадра України виступають за прозорий принцип формування Громадської ради. Ми відкриті до співпраці з законно сформованою Громадською радою заради забезпечення ефективного та збалансованого використання природних ресурсів України».