2021-10-12

Держгеонадра та Інститут геологічних наук НАН України домовилися про співпрацю

Відбулася зустріч Голови Держгеонадр Романа Опімаха зі Стеллою Шехуновою, директором Інституту геологічних наук НАН України, керівником Центру колективного користування науковими приладами «Лабораторія фізичних методів досліджень».

Сторони домовилися про співпрацю щодо вивчення впровадження глобальної системи Рамкової класифікації запасів і ресурсів викопних енергетичних та мінеральних корисних копалин Організації Об‘єднаних Націй (РКООН-2009), як універсальної системи оцінки запасів / ресурсів родовищ корисних копалин за ринкових умов. Такі напрацювання для твердих корисних копалин стануть другими після розроблених методичних рекомендацій оцінки запасів та ресурсів вуглеводнів за міжнародною класифікаційною системою PRMS.

РКООН дозволить класифікувати запаси / ресурси мінеральної сировини на основі уніфікованої міжнародної системи, побудованої відповідно до критеріїв ринкової економіки.

Керівники домовилися про включення до складу наукових рад фахівців з Державної служби геології та надр. Ще однією домовленістю є проведення спільних вебінарів для ознайомлення з основними векторами роботи закладів і для поглиблення співпраці.