2016-08-25

Держгеонадра підписала меморандум про співробітництво з Американською торговельною палатою в Україні

23 серпня,  Державна служба геології та надр України підписала меморандум про співробітництво з Американською торговельною палатою в Україні  (Палата). Мета – розвиток співробітництва між сторонами в сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр шляхом реалізації спільних заходів, обміном досвіду.  У рамках цієї  співпраці буде створена робоча група. Ключовим напрямом  її діяльності  буде вдосконалення нормативно-правової бази геологічної сфери.

Основним завданням   меморандуму є спільний пошук вирішення проблем і виведення геологічної сфери (зокрема щодо геологічного вивчення та раціонального використання надр) на більш привабливий інвестиційний рівень.

«Американська торговельна палата в Україні об’єднує в собі потужних інвесторів та міжнародних експертів, роблячи значний внесок у формування українського бюджету .  Підписавши меморандум про співпрацю,   сподіваємось, що діалог між Держгеонадрами, надрокористувачами та експертами Палати  буде розширено і  принесе значні результати. Обмін інформацією, досвідом, дискусії щодо нормативно-правових рішень – це той формат роботи, на який ми розраховуємо,  коментує керівник Держгеонадр Микола Бояркін.   Наразі  Держгеонадра та Палата працюють над пропозиціями до нової редакції Кодексу про надра. Цей документ є фундаментом геологічної галузі, тому ми раді, що об’єднали зусилля над цим ».

Підписанню меморандуму передувала низка офіційних зустрічей, на яких Держгеонадра та Палата вирішили запровадити механізм оперативного реагування на проблеми інвесторів. 

«Геологічна галузь є дуже перспективною з точки зору залучення інвестицій та розвитку економіки нашої країни. Сподіваємося, що створення робочої групи з оперативного реагування на проблеми інвесторів допоможе налагодити ефективну платформу для комунікації між поточними та потенційними інвесторами у сфері надрокористування. У свою чергу, Палата надаватиме рекомендації, пропозиції щодо кращих міжнародних практик у цій  сфері з метою їх впровадження в українське законодавство. Через це підписання Меморандуму з Державною службою геології та надр України є не тільки важливим стратегічним кроком на шляху до підвищення ефективності комунікації, але й сприятиме розвитку галузі », – зазначив Андрій Гундер, президент Американської торговельної палати в Україні.