2015-10-22

Держгеонадра ініціюють засідання Робочої групи з перегляду нормативно-правової бази

Держгеонадрами України пропонується проведення 26 жовтня 2015 року засідання Робочої групи Держгеонадр України з перегляду наявної нормативно-правової бази у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

На розгляд на зазначеному засіданні заплановано винести нижчезазначені проекти нормативно-правових актів, спрямовані на дерегуляцію господарської діяльності у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр:

- проект Закону України «Про внесення змін до статті 21 Кодексу України про надра»;
- проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 р. № 594  і від 30 травня 2011 р. № 615 та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України»;
- проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» (щодо виключення погоджень Держгірпромнагляду);
- проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування».

З текстом зазначених проектів можна ознайомитися на офіційному сайті Держгеонадр України (geo.gov.ua) у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна діяльність».

Засідання Робочої групи відбудеться 26 жовтня 2015 року в будівлі Держгеонадр України за адресою: м. Київ, вул. Ежена Потьє, 16 (4-й поверх, малий актовий зал).