2011-03-31

Державна служба геології та надр України веде активну роботу щодо розвідки запасів сланцевого газу на території України

21 березня 2011 року у приміщенні Державної служби геології та надр України відбулась зустріч представників компанії «Шелл Юкрейн Експпорейшен енд Продакшн І» з фахівцями Державної служби геології та надр України на чолі з головою Е.А. Ставицьким.

Головними питаннями до обговорення стали можливості співробітництва щодо розвідки родовища сланцевих газів по Юзівській площі, законодавчі питання співробітництва, а також організація візиту фахівців Державної служби геології та надр України в технологічний центр компанії Shell, яка знаходиться в м. Гаага, з метою ознайомлення з новими технологіями щодо розвідки та видобування сланцевих газів.

Представниками компанії «Шелл Юкрейн Експпорейшен енд Продакшн І» була здійснена презентація потужностей компанії з розкриттям міжнародного досвіду співробітництва. Були обговорені як технічні, так і економічні питання можливої участі у проекті, який стосується розвідки родовища сланцевих газів по Юзівській площі.

Зокрема, представники компанії «Шелл Юкрейн Експпорейшен енд Продакшн І» наголосили, що головними пріоритетами компанії є створення робочих місць, відрахування до бюджету та дотримання всіх екологічних норм.

Голова Державної служби геології та надр України вказав на необхідність розширення міжнародного співробітництва та залучення інвестицій в геологічну галузь держави.

Водночас, зазначено, про зацікавленість Державної служби геології та надр України співробітничати з усіма потенційними інвесторами. Серед головних пріоритетів залишаються пропозиції щодо найкращих умов по вивченню та розробці родовищ корисних копалин та подальшому розподілу продукції.

Державна служба геології та надр України