2020-12-03

De Beers викладає амбітні плани на наступне десятиліття

De Beers оголосила про 12 амбітних цілей у сфері сталого розвитку на найближче десятиліття, відповідно до яких до 2030 року компанія доб'ється етичного ставлення до джерел алмазів, досягне гендерного паритету в своїй робочій силі і стане вуглецево-нейтральною у своїй діяльності.

Ці цілі є частиною концепції «De Beers Building Forever» - підходу до сталого розвитку, вбудованого в комерційну стратегію бізнесу і спрямованого на максимальне збільшення позитивного впливу алмазів на їх шляху від видобутку до роздрібної торгівлі.

«Люди завжди могли дарувати і носити наші діаманти з гордістю, і, оголосивши про наші 12 цілей в рамках концепції «De Beers Building Forever» і поділившись досягненнями на цьому шляху, ми даємо їм можливість мати більш глибокий зв'язок з тією активною роллю, яку зіграли їх діаманти від компаній De Beers Jewellers або Forevermark в захисті навколишнього середовища і поліпшення життя людей», - сказав генеральний директор De Beers Брюс Клівер.

Компанія заявила, що вона надасть інформацію про походження і вплив кожного добутого і проданого алмазу, а також розширить свої принципи передової практики (набір провідних етичних, соціальних і екологічних стандартів) за межі свого ланцюжка створення вартості для просування галузевих стандартів

De Beers відстежує проходження дорогих алмазів на їх шляху від гірничодобувної компанії до роздрібної торгівлі, використовуючи технологію блокчейн, щоб не допустити потрапляння в ланцюжок поставок каменів, пов'язаних з конфліктами.

Компанія також заявила, що вона буде нейтральною щодо викидів вуглецю на всіх своїх виробництвах, скоротить водний слід на 50 % і досягне чистого позитивного впливу на біорізноманіття до 2030 року.

Висунута свого часу компанією De Beers ініціатива «CarbonVault» («Вуглецеве сховище») спрямована на уловлювання вуглецю з атмосфери і утримання його в Кімберліті.