2007-10-08

Цього року в геологічних оздоровницях відпочили понад 4 тис. працівників галузі

25 вересня 2007 року на засіданні Президії Центрального Комітету профспілки працівників геології, геодезії та картографії України було підбито підсумки оздоровлення працівників галузі та членів їх родин в галузевих оздоровницях.

Як відмічалося на засіданні, з кожним роком кількість відпочиваючих працівників геологічних підприємств збільшується. Всього в галузевих оздоровницях – пансіонатах, базах відпочинку, санаторіях, дитячих оздоровчих комплексах тощо цього року пролікувалися та зміцнили здоров`я 4299 працівників та членів їх родин, у тому числі – 1826 дітей.

Усього в літній період функціонувало 16 галузевих оздоровниць, в т.ч. один санаторій, два пансіонати, дев’ять   баз відпочинку, дві дитячі оздоровниці, два спортивно-оздоровчі табори.

За забезпечення своєчасної і якісної підготовки ряду галузевих оздоровниць до роботи в літній період їхніх керівників було відзначено почесними грамотами ЦК профспілки.

Водночас, зазначалося учасниками засідання Президії ЦК профспілки, через брак коштів на оновлення матеріально-технічної бази оздоровниць їх майбутнє функціонування знаходиться під загрозою. У цьому зв`язку Президія ЦК галузевої профспілки з-поміж іншого постановила просити Міністерство охорони навколишнього природного середовища України (Джарти В.Г.), Державну геологічну службу (Проскуряков О.А.), НАК «Надра України» (Ставицький Е.А.) надати цільову фінансову допомогу:

• на підготовку галузевих оздоровниць до роботи в сезон 2008 року;
• реконструкцію санаторію «Геолог Прикарпаття»;
• укріплення берегової зони пансіонату «Ізумруд»;
• підготовку спортивно-оздоровчого табору «Геолог» до проходження практики студентами Київського геологорозвідувального технікуму.

Продуктивний горизонт