Chevron опублікувала 4 речі, які потрібно знати про вуглецевий слід

Компанія Chevron опублікувала статтю, в якій зазначила 4 речі, які потрібно знати про вуглецевий слід сьогодні.

Подібно до фактичних слідів, які можуть розкрити інформацію про своє походження, сліди вуглецю також надають цінні дані, але пов’язані з викидами. Щоб зрозуміти, що може вплинути на вуглецевий слід, важливо спочатку знати його роль.

1. Розуміння вуглецевого сліду

Термін «вуглецевий слід» стосується відстеження та звітування про викиди CO2, пов’язані з життєвим циклом продукту чи послуги від початку до кінця терміну його використання. За допомогою вуглецевого сліду ми можемо побачити викиди парникових газів, які генеруються певним продуктом, послугою або діяльністю. Знання про те, скільки викидів виробляється продуктами протягом часу їхньої експлуатації, може допомогти нам приймати зважені рішення щодо продуктів, які ми купуємо, послуг, які ми використовуємо, та предметів, які ми споживаємо.

2. Вимірювання вуглецевого сліду

Багато людей інвестують і розробляють способи кращого розуміння вуглецевих слідів. Під час переходу до низьковуглецевого майбутнього, прозорість як ніколи важлива. 

3. Інвестування в декарбонізацію

Більшість опублікованих прогнозів приходять до висновку, що нафта і газ залишаться важливою частиною енергетичної системи протягом наступних років. Поки ведеться робота з декарбонізації цього сектора, для подальшого прогресу знадобляться як партнерство, так і постійні інвестиції. Зменшення викидів вуглецю від продуктів і видів діяльності, які використовують нафту та газ, допоможе зменшити наш вуглецевий слід. Однак, щоб побачити суттєві зміни, знадобиться глобальна співпраця.

4. Розуміння ролі кліматичної політики

Зменшення вуглецевого сліду у світі є глобальним пріоритетом. Жодна компанія поодинці не може внести зміни, необхідні для досягнення чистих нульових амбіцій Паризької угоди. Збалансована та виміряна кліматична політика та стандартизована звітність про викиди відіграють певну роль, залучаючи всі сектори для максимізації ефективного та економічно ефективного скорочення, рівномірно, поступово та передбачувано розподіляючи витрати.