2017-01-10

Burisma спростовує заяви Олександра Онищенка в ЗМІ щодо діяльності Групи

28 грудня 2016 року видання KyivPost опублікувало матеріал “Onyshchenko accuses Poroshenko of pressuring Burisma, energy firm linked to Biden, Kwasniewski”, що містить інформацію про власника Burisma Group Миколу Злочевського.

Звертаємо увагу, що  інформація у статті не відповідає дійсності і поширюється з метою дискредитації Burisma Group.

«Burisma Group – міжнародна енергетична група з активами в різних країнах, до Ради директорів компанії входять авторитетні іноземні експерти. Подібні заяви від третіх осіб мають провокаційний характер і націлені втягнути Групу до політичного процесу в Україні. Рада Директорів та Менеджмент Burisma Group офіційно спростовують будь-які перемовини з українськими політиками, акцентуючи увагу громадськості виключно на економічній діяльності з видобутку природного газу в Україні», – зазначив Алан Аптер, голова Ради Директорів Burisma Group.

Як приватна компанія Burisma Group працює з контрагентами виключно на ринкових умовах, відповідно до принципів економічної доцільності. Серед клієнтів Burisma Group сотні промислових, державних і соціальних підприємств України. 

Burisma Group завжди працювала в інтересах України, забезпечуючи національну енергетичну безпеку, залучаючи і впроваджуючи найкращі технології у газовидобувну галузь країни. Наразі операційними підприємствами Burisma Group забезпечується 30% загального приватного видобутку природного газу в Україні. Лише за останні два роки компаніями Burisma Group було перераховано понад 5 млрд. грн. до бюджетів усіх рівнів, Група входить до числа найбільших промислових платників податків країни.

Звертаємо вагу, що поширення недостовірної інформації завдає шкоди діловій репутації Burisma Group і енергетичній безпеці України. Згідно зі статтею 201 Цивільного кодексу України ділова репутація є немайновим благом, яке охороняється цивільним законодавством. Стаття 277 Цивільного кодексу України передбачає право особи, що постраждала, вимагати спростування недостовірної інформації, а стаття 200 ЦКУ передбачає право суб’єкта відносин у сфері інформації вимагати усунення порушення його права та відшкодування майнової та моральної шкоди, заподіяної таким порушенням.

Тому просимо медіа перевіряти опубліковану інформацію і не використовувати недостовірні дані в майбутньому.

За більш детальною інформацією ви можете звернутися до прес-офісу компанії: [email protected]