2015-11-02

Burisma Holdings взяла участь у найстарішому форумі з нафтогазової промисловості у світі LAGCOE 2015

Найбільша приватна газовидобувна компанія України Burisma Holdings взяла участь у найстарішому форумі з нафтогазової промисловості у світі LAGCOE 2015 (Louisiana Gulf Coast Oil Exposition). На ювілейному тридцятому за рахунком заході, що проходить раз на два роки компанію Burisma Holdings представляв директор Ради директорів Девон Арчер.

LAGCOE – найбільша професійна дискусійна платформа у світі, що включає виставку унікального обладнання, і вже 60 років формує основні тренди на глобальному нафтогазовому рівні. Перший форум відбувся у місті Лафайетт (штат Луїзіана, США) ще в 1955 році. Штат Луїзіана був своєрідним енергетичним плацдармом США протягом багатьох десятиліть. Тому невипадково, що саме тут протягом шестидесяти років проводиться одна з найбільших виставок нафтогазової та енергетичної промисловості в США, яка збирає фахівців в області офшорних і берегових технологій нафтогазовидобування. Нинішня виставка LAGCOE 2015 зібрала понад 430 компаній і 17 тис. експертів галузі (від інженерів і технологів до лідерів світової нафтогазової промисловості, а також представників держустанов, які відповідають за енергетичний і нафтогазовий сектори економіки) з 47 штатів і 43 країн світу.

«За більш ніж півстолітню історію LAGCOE перетворився з локального майданчика на міжнародну виставку ультрасучасних технологій у нафтогазовій галузі. Окрім демонстрації обладнання, раз на два роки ключові особистості, які приймають стратегічні рішення в нафтогазовій промисловості, визначають найбільш перспективні ринки для інвестицій. Вперше за 60 років в якості інвестиційних ідей були розглянуті ринки Мексики і України. Причому на унікальній окремій панелі компанії з України могли не лише презентувати інвестиційні можливості країни, але й свої напрацювання у видобутку вуглеводнів», – зазначив Девон Арчер.

За словами Девона Арчера, присутність на LAGCOE «українського питання» свідчить про значний потенціал газовидобувної галузі, особливо з огляду на енергобезпеку Європи. У той же час, учасники українській панелі зазначили, що Україна дуже повільно рухається в питанні реформування системи оподаткування газодобувної галузі, що робить її менш конкурентоспроможною і малопривабливою для інвесторів. І не тільки в порівнянні з іншим потенційним ринком нинішньої LAGCOE – Мексикою, але і з сусідніми країнами Східної Європи. «Попри чергові заяви заступника Міністра Кабінету міністрів України Вадима Гламаздіна, який представляв офіційний Київ на Форумі, американські інвестори ще раз нагадали про обіцянки Міністра фінансів України Наталії Яресько – дані під час липневої конференції у Вашингтоні – щодо зниження рентних платежів, фіскального та регуляторного навантаження на галузь», – зазначив директор Ради директорів Burisma Holdings Девон Арчер.

За більш детальною інформацією ви можете звернутися до прес-офісу компанії: [email protected]