2015-01-14

Burisma Holdings підписала угоду з НК «КазМунайГаз»

Газовидобувна компанія України Burisma Holdings підписала Угоду з казахстанською національною нафтогазовою компанією НК «КазМунайГаз» (КМГ), повідомляється на офіційному сайті компанії. Таким чином, Burisma Holdings стала першою компанією з України, яка отримала можливість на розробку нафтогазових ресурсів Республіки Казахстан спільно з національною нафтогазовою компанією.

Угода передбачає, що Burisma Holdings спільно з КМГ проведе цикл сейсморозвідувальних і бурових робіт, операції з розвідки і видобутку вуглеводневої сировини, а також вивчить можливість будівництва інфраструктурних об'єктів на території Республіці Казахстан.

Представники Burisma Holdings провели ряд двосторонніх зустрічей з вищим керівництвом Республіки Казахстан. Зокрема, власник Burisma Holdings Микола Злочевський зустрівся з Прем'єр-міністром Казахстану Карімом Масімовим і Міністром закордонних справ Ерланом Ідрісовим. В ході зустрічей обговорювалися перспективи співпраці, включаючи плани з надання Burisma Holdings статусу Стратегічного Партнера.

Прем'єр-міністр Республіки Казахстан Карім Масімов позитивно оцінив перспективи двостороннього співробітництва і розвитку бізнесу Burisma Holdings в Республіці Казахстан. Він також зазначив, що Burisma Holdings може привнести в нафтогазову галузь Казахстану нові технології, інноваційне американське обладнання, сучасні підходи до ведення сейсморозвідувальних і бурових робіт.

Сьогодні Казахстан - найбільший виробник нафти в Центральній Азії і другий після Росії добувач нафти в СНД. Країна зацікавлена у спільних проектах з розвідки і видобутку нафти і газу.

«Це визнання, що сьогодні Burisma Holdings володіє унікальним обладнанням з геологорозвідки, буріння та сейсміці, як на суші, так і на морі, аналогів якому немає на пострадянському просторі. Вже на початку 2015 ми плануємо активно інвестувати в спільні проекти на території Республіки Казахстан », - зазначив власник Burisma Holdings Микола Злочевський.

База запасів НК «КазМунайГаз» є однією з найбільших у світі, перевершуючи запаси багатьох провідних світових нафтогазових компаній. Компанія володіє часткою участі практично у всіх істотних нафтогазових активах в Казахстані і має права переважного придбання 100% всіх нових родовищ на суші і 50% шельфових родовищ і ліцензій в країні.

Крім Миколи Злочевського до складу делегації Burisma Holdings також увійшли незалежний директор Девон Арчер, радник Ради директорів Вадим Пожарський, команда геологів і фахівців з буріння. Сторони домовилися провести додаткові переговори з ключових комерційних, технічних і контрактних умов, включаючи питання щодо створення низки спільних підприємств з дочірніми компаніями НК «КазМунайГаз».