2019-11-12

Burisma Group розпочала буріння пошуково-оціночної свердловини №1 на Клубанівсько-Зубренківській площі

Міжнародна енергетична група Burisma завершила монтаж італійського бурового станка Drillmec і розпочинає спорудження пошукової свердловини №1 Клубанівсько-Зубренківської площі проектною глибиною понад 6000 м.

Буріння проводитиметься з метою пошуків покладів вуглеводнів та вивчення цільових прогнозно-продуктивних горизонтів девонського та турнейського ярусів, з супутньою оцінкою перспективності відкладів візейського та серпуховського ярусів нижнього карбону Клубанівсько-Зубренківської площі.

За словами директора Ради директорів Burisma Group Каріни Злочевської, Група докладає значних зусиль для створення нової ресурсної бази та збільшення видобутку природного газу.

«Вивчати й розробляти нові ділянки, що дозволять збільшити внутрішній видобуток природного газу, конденсату та нафти – це частина загальної стратегії Burisma Group, спрямованої на зміцнення енергонезалежності та енергобезпеки України», – зазначила Каріна Злочевська.

Буріння цієї свердловини, як і інших пошукових свердловин Групи, буде проводитися безамбарним методом із застосуванням технології зневоднення шламу за допомогою спеціального осушувача. Цей метод буріння відповідає кращим міжнародним екологічним стандартам.