2020-12-17

Botswana Diamonds продемонструвала тривимірну модель кімберліту на проєкті Thorny River

Компанія Botswana Diamonds представила свою першу тривимірну модель нещодавно виявленої кімберлітової трубки на проєкті Thorny River у Південній Африці.

«Це наша перша тривимірна модель кімберліту на проєкті Thorny River, і тому вона є важливим кроком у комерціалізації проєту, - сказав голова ради директорів компанії Джон Тілінг. - Виявлення другої аномалії на схід від трубки після цієї детальної аналітичної роботи може стати продовженням цієї трубки, і на цій ділянці будуть вестися бурові роботи в новому році». 

Наземна гравіметрична зйомка з високою роздільною здатністю, проведена в жовтні 2020 року, виявила збільшену аномалію уздовж відомої кімберлітової тріщини. За виявленням цієї аномалії, за його словами, було колонкове буріння зі зворотним промиванням, яке підтвердило наявність кімберлітової трубки.

Дані за отриманими свердловинами було узгоджено з даними наземних гравіметричних досліджень для побудови тривимірної моделі кімберлітової трубки.

«Найвідповідніша модель показала рудне тіло, розташоване зі сходу на захід, що плавно опускається в східному напрямку з виразом на рельєфі поверхні площею 80 x 40 м, - йдеться в повідомленні Botswana Diamonds. - Ця робота важлива для створення першої тривимірної моделі кімберліта в рамках проєкту Thorny River, яка дозволить точно планувати подальше буріння свердловин і розраховувати обсяги».

Botswana Diamonds повідомила також, що наступний етап робіт включає буріння свердловин на керн для подальшого визначення геологічних кордонів рудного тіла і відбір проб на мікроалмази для первинної оцінки змісту алмазів у рудному тілі.

Петрографічні дослідження будуть використані для підтвердження типів кімберліту.