2021-02-05

Ботсвана прискорює розвідку корисних копалин, не пов'язану з алмазами

За словами президента Ботсвани Мокгвітсі Масіс, Ботсвана прискорила плани з оцифрування і забезпечення доступності геолого-геофізичної інформації для потенційних інвесторів з метою сприяння розвідці корисних копалин, не пов'язаної з алмазами.

Він заявив в ході віртуальної Конференції з інвестицій в африканську гірничодобувну промисловість 2021 року (2021 Investing in African Mining Indaba), що Ботсвана прагне розширити свою базу доходів, щоб уникнути залежності від алмазів. На алмази припадає близько 80 % експорту Ботсвани.

«Розвиток гірничодобувної промисловості в Ботсвані йде повним ходом, про що свідчать кілька здійснюваних геологорозвідувальних проєктів і видача ліцензій на видобуток приватним компаніям», - сказав він.

«Цей крок також буде каталізувати участь приватного сектора в бенефікаціі корисних копалин і в пов'язаному з цим створенні додаткових робочих місць, особливо для нашої молоді», - зазначив президент.

«У цьому плані Ботсвана впровадила стратегії бенефікаціі корисних копалин, що включає в себе створення заводів з переробки неблагородних металів, куди входить і пошук відповідних проєктів в області міді, заліза і нікелю, а також створення сприятливих умов для реалізації цих проєктів», - продовжував Масіс.

За його словами, Ботсвана також розширює можливості обробки алмазів за межі огранки, вводячи альтернативні і додаткові елементи постачання алмазів.

«Це дасть поштовх для вторинної торгівлі алмазною сировиною, торгівлі діамантами, створення простору для підтримки розвитку алмазного бізнесу та інших супутніх йому послуг», - сказав він. Масіс також повідомив, що розробляються плани з розвитку мультитоварної біржі, яка надасть платформу для торгівлі різними товарами крім мінералів.