2022-06-15

Bluejay пропонує окремий лістинг гренландській Disko

У понеділок компанія Bluejay Mining оголосила, що планує відокремити та зареєструвати Disko Exploration, що володіє кількома активами в Гренландії, включаючи проєкт, що знаходиться в спільному підприємстві з компанією, яку підтримують мільярдери Джефф Безос і Білл Гейтс. 

Запропоноване об’єднання забезпечить більшу гнучкість розвитку та фінансування як для Disko, так і для Bluejay, які збережуть за собою проєкт видобутку мінеральних пісків Dundas у Гренландії, а також свої фінські активи.

Disko володіє 49 % проєкту Disko-Nuussuaq із видобутку нікелю, міді, кобальту та платини, який укладено в угоді про СП з KoBold Metals у рамках виконання масштабної програми розвідки акумуляторних металів у 2022 році. Серед інших активів компанії – Kangerluarsuk, проєкт із видобутку свинцю, цинку та срібла і Thunderstone - проєкт із видобутку золота, недорогоцінних металів та рідкоземельних елементів.

Disko прагне залучити кошти для пропорційного внеску у швидкий розвиток СП Disko-Nuussuaq з Kobold Metals.

Акціонери повинні будуть затвердити відокремлення компанії. Якщо це станеться, акціонери Bluejay отримають нові акції Disko пропорційно їхньому пакету акцій за рахунок скорочення розподіленого капіталу.

Зазначається, що Гренландія, схоже, стала новим фронтом для розвідки критичних металів.

«Ми віримо, що уряд Гренландії підтримує розвідку та розробку корисних копалин для всіх металів, за винятком урану та будь-яких інших радіоактивних матеріалів», - висловлюють сподівання представники компанії.